Thomas More organiseert van 10 tot en met 14 maart 2014 de tiende editie van de “International Days”. Op de zeven campussen van de hogeschool wordt gewerkt rond “Reconciling Work and Family Life in Europe”. Meer dan 90 gastdocenten uit 15 landen gaan met dit thema aan de slag en verruimen met hun colleges de blik van de studenten.

Blikvangers in het ruime aanbod van activiteiten zijn de uitreiking van de “Exportprijs Kempen Internationaal” in aanwezigheid van Z.E. LIAO Liqiang, Ambassadeur van China (Turnhout, 12 maart) en een debat over de “Work-life balance” met minister Jo Vandeurzen (Geel, 12 maart)

Internationalisering, ook voor wie thuis blijft

De Thomas More hogeschool stimuleert haar studenten zoveel mogelijk om de vleugels uit te slaan en een deel van de opleiding in het buitenland te volgen. De hogeschool spiegels zich daarmee aan de internationale doelstellingen van Europa en van Vlaanderen. Europa wil met het nieuwe Erasmus+-programma tegen 2020 een studentenmobiliteit van 20% bereiken. Vlaanderen legt de lat nog hoger en wil 30% van de studenten naar het buitenland sturen (Actieplan internationalisering 2013)

Beide programma’s leggen ook de nadruk op de niet-mobiele student. Ook wie niet de kans heeft om de grens over te steken moet internationale en interculturele competenties verwerven. Voor hen organiseert Thomas More al voor de tiende keer de “Internationale dagen”

Voor elk wat wils

Alle opleidingen van Thomas More geven hun eigen invulling aan de 10e editie van de “International days”. Het volledige overzicht vind je op: www.thomasmore.be/english

Wij pikken er een paar interessante blikvangers uit:

  • Exportprijs Kempen Internationaal. Op woensdagvoormiddag 12 maart 2014 reikt het Platform Kempen Internationaal de jaarlijkse exportprijs Kempen Internationaal uit. Dit jaar gaat de prijs naar een Kempens bedrijf dat uitblinkt in zijn supply chain richting China. Aan de uitreiking gaat een programma vooraf gewijd aan “Belgisch-Chinese relaties: Chinese uitdagingen, Belgische opportuniteiten”. Z.E. LIAO Liqiang, Ambassadeur van de Volksrepubliek China voert er het woord. Campus Turnhout (Campus Blairon 800). Meer info: www.kempeninternationaal.be.

  

  • Minister Vandeurzen over de “work-life balance”. De opleiding Sociaal Werk van campus Geel heeft op woensdag 12 maart 2014 vanaf 9.45u minister Jo Vandeurzen, Annemie Drieskens van Coface en Frans van de Ven van Galilei te gast over de zogenaamde “work-life balance”. Werknemers in alle sectoren hebben vandaag steeds meer moeite om hun werk- en familieleven goed te combineren. Vooral in België lijden heel wat mensen aan stress, burn-out of zelfs depressie. Zou het kunnen dat wanneer we werk op een meer duurzame manier organiseren, niet alleen ons persoonlijk welzijn toeneemt, maar ook ons professioneel succes?

 

  • De rol van geluid in games. Je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan, maar in elektronische games speelt geluid een belangrijke rol. De opleiding Audiologie (Campus Sanderus in Antwerpen) nodigde Tom Langhorst van de Fontys Hogeschool Eindhoven (Game & Design Technology) uit voor een workshop met als titel Audio plays a significant role in the immersive quality of a game. Maandag 10 maart, 15u30-17u30, MOL 4.01, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen

 

  • Android programming, modern cryptography, …. Is er iets internationaler dan de wereld van de ICT? Op donderdag 13 maart houden de technologische opleidingen van Campus De Nayer (Sint-Katelijne-Waver) hun internationale dag met o.a. lezingen en workshops over ICT in energy technology, Internet security and modern cryptography en Android programming;

Zintuigelijke wandeling door historisch Mechelen

Op woensdag 12 maart komen alle buitenlandse gasten en de mensen van Thomas More, die de International days organiseren samen in Mechelen. Vanaf 15 uur nemen de studenten van de opleiding Toerisme en recreatiemanagement hen mee op sleeptouw voor een zintuiglijke wandeling doorheen historisch Mechelen. Om 17.30 uur wordt iedereen terug in Campus De Vest (Zandpoortvest 60, Mechelen) verwacht voor een gezellige babbel bij Vlaamse gerechten en muziek gebracht door The Outsiders, de band van één van onze gastdocenten uit Birmingham, UK.

Meer informatie?

Het volledige programma op: www.thomasmore.be/english